Aktuális

Angliába menekült a 27 milliós csalással vádolt nő, de elfogták

A brit hatóság átadta a magyar rendőrségnek azt a nőt, aki több mint 90 ügyféllel valótlan tartalmú életbiztosításokat kötött a jutalék megszerzése céljából, és ezzel mintegy 27 millió forintnyi kárt okozott.

A rendőrség közlése szerint a 49 éves D. Xénia egy gazdasági társaság üzletkötőjeként még 2009 és 2010 között valótlan tartalmú életbiztosításokat kötött vagy köttetett budapesti, illetve Budapest környéki ügyfelekkel. A szerződések futamideje 20 év, a díjfizetések havi összege szerződésenként 28.000 és 30.000 forint között volt. A nő a biztosítások havi díjait a jutalékok átutalásáig teljesítette, majd a díjfizetést beszüntette.

A magyar nő az eljárás során ismeretlen helyen tartózkodott, ezért belföldi és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. A brit hatóság március 8-án fogta el az Egyesült Királyság területén. A gyanúsítottat őrizetbe vették, a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói folytatják le csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top