Aktuális

Brit rendőrök hozták meg Xéniát, akit 27 milliós csalással vádolnak

A magyar nő egy gazdasági társaság üzletkötőjeként valótlan tartalmú életbiztosításokat kötött. 3 éve volt szökésben.

Kiadatási eljárás keretében érkezett Magyarországra Nagy-Britanniából a 49 éves D. Xénia, aki a rendőrök gyanúja szerint 2009-2010-ben valótlan tartalmú életbiztosításokat kötött vagy köttetett budapesti, illetve Budapest környéki ügyfelekkel, több mint 90 esetben, hogy megszerezze a jutalékot.

A szerződések futamideje 20 év, a díjfizetések havi összege, szerződésenként 28 ezer és 30 ezer forint között volt. A nő a biztosítások havi díjait, a jutalékok gazdasági társaságnak történt átutalásáig teljesítette, majd a díjfizetést beszüntette, ezzel közel 27 millió forint kárt okozott.

A police.hu híre szerint a nő ellen 2015 januárjában belföldi és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján a brit hatóság 2018. március 8-án az Egyesült Királyság területén elfogta. A gyanúsítottal szemben – őrizetbe vétele mellett – a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói folytatják le csalás bűntett, valamint hamis magánokirat felhasználás vétség miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top