Aktuális

A belga rendőrök valószínűleg lelőttek egy kislányt, miközben menekülteket üldöztek

Éles lövedék végzett azzal a kétéves kislánnyal, aki meghalt, miután a rendőrök több mint 70 kilométeren át üldöztek egy menekültekkel teli kisteherautót Belgiumban.

A dél-belgiumi Mons városának ügyészsége pénteken közleményt adott ki, amely szerint az orvosi vizsgálatok egyértelműen bizonyították, hogy a kurd származású kislány halálát fejlövés okozta. A lövedék az arcán érte. Az ügyészség nem zárta ki, hogy a golyó rendőrségi fegyverből származhatott, de mint közölték, ezt további vizsgálatoknak kell megállapítania.

A tájékoztatás szerint az üldözés a Belgium déli részén található Namur közelében kezdődött, és Mons mellett ért véget, a francia határtól nem messze. A kislány az üldözésnek véget vető ütközéskor még élt, és a kórházba vezető úton halt meg. Egyes hírek szerint az akció közben a gyereket kitartották a furgon ablakából, hogy azzal is távol tartsák a rendőröket.

Frederic Bariseau, Mons, Belgium, ügyész (fotó: AFP / Fanny Destombes)

Frederic Bariseau, mons-i ügyész (fotó: AFP / Fanny Destombes)

A kisteherautóban talált 26 felnőttet és 4 gyereket, valamint a jármű sofőrjét előállították. Megállapították azt is, hogy az illegális bevándorlók valamennyien kurdok. Az embercsempészekről és a sofőrről azonban nem közöltek adatokat. Az akcióban 15 rendőrautó és mintegy 30 rendőr vett részt. A sajtó úgy tudja, a kislányt és családját a belga hatóságok korábban Németországba vitték, most onnan próbáltak a csoport többi tagjával együtt Nagy-Britanniába eljutni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top