Aktuális

Még mindig az intenzív osztályon van a várjátékokon fejbe talált férfi

Egy előtöltős puska töltővesszője találta el, súlyos koponyasérülést szenvedett.

Szombaton életveszélyesen megsérült egy 61 éves cseh férfi a tatai várjátékokon. A hagyományörzők éppen egy csatát imitáltak, amikor az egyik előtöltős puskát úgy sütötték el, hogy benne maradt a töltővessző, ami így kilövéskor fejen talált egy férfit. A sérültet életveszélyes koponyasérüléssel szállították kórházba.

Az RTL Klub úgy tudja, hogy a cseh férfit megműtötték, és jelenleg az intenzív osztályon van, de a kórház a család kérésére nem ad ki több információt az állapotáról.

Az ügyben egy 30 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként, aki a hírek szerint a Zrínyi Miklós Hagyományőrző Egyesület tagja. A csatorna úgy tudja, hogy a hagyományőrzők által használt muzeális fegyverekhez nem kell engedély, a rendezvényeken pirotechnikai töltetekkel használhatják őket. A puska használatára az egyesületeknek kell kiképezniük a tagokat, a lőporról is ők gondoskodnak.

A Zrínyi Miklós Hagyományőrző Egyesület nem nyilatkozott az RTL-nek. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Az RTL Klub riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top