Aktuális

30 év után lett vége a népszerű sorozatnak egyetlen Twitter-poszt miatt

Csak egy rasszista Twitter-poszt kellett ahhoz, hogy elkaszálják a Disney egyik csatornáján harminc éve futó népszerű vígjátéksorozatot.

Az amerikai ABC televízió kedden megszüntette a Roseanne című népszerű vígjátéksorozatát, mert egyik főszereplője, Roseanne Barr színésznő rasszista Twitter-bejegyzést tett közzé.

„A Muzulmán Testvéreknek és a Majmok bolygójának van egy kisbabája, és ez vj” – írta mikroblog-bejegyzésében a színésznő, Valerie Jarrettre, az előző amerikai elnök, Barack Obama belpolitikai főtanácsadójára utalva, a Muzulmán Testvérek nevű egyiptomi politikai szervezet és a Majmok bolygója című, 1968-as film említésével. Valerie Jarrett Iránban született afroamerikai szülők gyermekeként, és chicagói politikus, aki Obamával már chicagói politikai karrierje kezdete óta együtt dolgozott.

A színésznő ugyan a közfelháborodás hatására bocsánatot kért, de az ABC azonnali hatállyal felbontotta vele a szerződést. „Roseanne Twitter-közleménye undorító, visszataszító, és nem fér össze értékrendünkkel, ezért úgy döntöttünk, hogy a sorozatot beszüntetjük” – írta közleményében Channing Dungey, az ABC szórakoztató műsorokért felelős elnöke.

A Twitter-bejegyzést Barr azóta törölte, és nyilvánosan bocsánatot kért Valerie Jarrett-től. „Őszintén sajnálom a rosszízű viccelődést a politikájáról és a megjelenéséről” – írta. Valerie Jarrett az MSNBC-televíziónak nyilatkozva elmondta: Bob Iger, az ABC anyavállalata, a Disney vezérigazgatója telefonon, személyesen kért bocsánatot tőle.

Roseanne Barr – fotó: Frederick M. Brown/Getty Images

Az ABC döntése után az ügynöksége is törölte kliensei sorából a vitatott színésznőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top