Aktuális
Szponzorált tartalom

A legmenőbb hangszerrel te is rendelkezel! (X)

A világ legjobb, legnagyszerűbb hangszere megérdemli, hogy ünnepeljék. A Budapest A Cappella Fesztivál éppen ezt teszi azzal, hogy bemutatja, milyen izgalmas a hangszerkíséret nélküli, többszólamú ének, mennyire változatos az emberi hang, hiszen nem foglal helyet, mégis ezerféleképpen tud megszólalni. A különleges koncertek mellett családi programok is várnak a Várkert Bazárban.

A fesztivál nyitónapján, június 8-án az idén ötödik születésnapját ünneplő Budapest Voices, és a Romengo csodás hangú énekesnőjének új formációja, a Lakatos Mónika és a Cigány Hangok lépnek színpadra. A Budapest Voices csapata azzal vált ismerté, hogy olyan alternatív slágereket dolgoztak át csupán énekre egyetlen dobos kíséretével, mint a Quimby Autó egy szerpentinen vagy a Tankcsapda Adjon az ég című slágere. Lakatos Mónika oláh cigány dallamokat fog előadni, ezúttal egy nyolctagú formációval. Mónikáék most a hagyomány gyorsabb, pörgősebb oldalát mutatják be, úgyhogy készülhetünk a táncra is.


A második napon minden program ingyenes, három remek külföldi formációt ismerhetünk meg. Az Actores Alidos a szardíniai hagyományos polifónikus éneklést mutatja majd be altatókon, szerelmi bűbájon, pökhendi kérőt gúnyoló énekükön keresztül, de lesz boldogságtól mámoros bordal is. A HALS kísérleti hangszálegyüttes a tiszta összhang világát kutatja. A csapat érdekessége, hogy saját szerzeményeikben a rezonanciával és a disszonanciával játszanak, a könnyed és a nehézkes közötti érzést harmonizálva. A Verska Naase‘ a szetu közösség többszólamú énekstílusát, a leelót hozza el hozzánk. Ez az énekhagyomány kétezer éves múltra tekint vissza, és az Észtország délkeleti részén élő szetuk dalszövegein keresztül a finnugor kultúrkincset is gazdagítja.


A szervezők külön programokkal készülnek a kisebbeknek, így míg a szülők a szabad ég alatt élvezhetik a koncerteket, addig a gyerekek hangszereket készíthetnek újrahasznosított anyagokból, és játékosan barátkozhatnak az a cappella műfajjal.


További információ: budapestacappella.hu

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top