Aktuális

Leiskolázza szeretetben a világot ez az ovis csoport

Egy üdvözlési forma, ami a legtöbb felnőtt számára magától értetődő, egy egyszerű kézfogás. Egy texasi óvodai csoportnak ez az egyszerű kézfogás sokkal többet jelent. Számukra ez a nap fénypontja.

Amikor a texasi óvónő, Ashley Taylor feltette a Facebookra azt a videót, amiben egy kis óvodás, Asher, egyenként kezet fog csoporttársaival, nem gondolta, hogy ekkora hatása lesz.

„Az iskolai lövöldözések felnyitották az emberek szemét, igazából eredetileg ezért készítettük ezt a videót. Talán a gyerekek így úgy érezhetik, hogy egy oldalon állnak” – mondta az óvónő a Good Morning America című műsorban.

Elárulta, hogy Asher genetikai rendellenséggel küzd. „Amikor elkezdődött az óvoda, Asher alig beszélt. Csak néhány szót használt. Most, amikor felvettem ezt a videót, már minden társát név szerint üdvözölte, és kommunikált velük. Nagyon büszke voltam arra, hogy milyen messzire jutott el.”

Emellett a kézfogási rituálé az egész csoport számára fontos.

„Észrevettem, hogy a gyerekeim sokban különböznek társaiktól – mondta. – Mind név szerint köszöntik, kézfogással üdvözlik egymást, és fülig érő mosollyal, ölelések közepette lépnek be az osztályterembe.”

Az üdvözlésnek nincs kőbe vésett napirendje, ehelyett az óvónő mind a 18 gyerekkel beszél arról, hogy hogyan indult a napjuk. „Ezekből a beszélgetésekből már egyből lesz elképzelésem arról, hogy aznap kivel hogy kell majd foglalkozni. Biztos vagyok benne, hogy a kézfogás a kedvenc része a napnak” – mondta Taylor.

Az óvónő reméli, hogy végzős csoportjának tagjai majd a ballagás után is megtartják szokásaikat, és tisztelik egymást úgy, ahogy az előző években megtanulták.

„Az élet nehéz lehet a gyerekeknek, de nem lehet az az iskolában.”

ABCNews

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top