Aktuális

Frontálisan karambolozott egy magyar gimnazistákat szállító busz

A busz Erdélyben frontálisan ütközött egy személygépkocsival, a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium csoportját szállította.

A halálos balesetről, amiben a helyszínen meghalt a busszal ütköző autó sofőrje, a Maszol.ro tudósított. Beszámolójukból kiderült, hogy a magyar rendszámú busz, ami a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium diákjait szállította, péntek délután karambolozott a sávjukba áttért személygépkocsival. Az autó 34 éves sofőrje a helyszínen meghalt, 28 éves feleségét, és két kislányát súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Baon.hu szerint a buszon utazók közül senki sem sérült meg. A portál azt írja, a személyautó péntek délután háromnegyed három körül a Bihar megyei Körösgégény belterületén Nagyvárad felé tartott, amikor egy kanyart túl gyorsan vett be és a szemközti sávba sodródva frontálisan ütközött a halasi gimnazistákat szállító busszal.

Bíró Emőke, a Szilády Áron Református Gimnázium tanárnője a Baon.hu-nak azt mondta, a buszon a baleset idején 28 fő utazott, szerencsére az ijedtségen kívül egyiküknek sem lett baja. A gyerekek fegyelmezetten ültek a helyükön, mindegyikük be volt kötve – tette hozzá a tanárnő, aki azonnal értesítette az iskola igazgatóját is.

Miközben a román hatóság Nagyváradon vizsgálja az összetört járműveket, az autóbuszt biztosító vállalkozás Debrecenből küldött mentesítő járatot az utasokért. A gimnazisták végül szombat hajnalban érkezett meg Kiskunhalasra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top