Aktuális

Eltörlik a tranzakciós illetéket a 20 ezer forint alatti átutalásoknál

Valamint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások 30%-os baleseti adóját is január 1-jétől.

Fontos változtatásra hívta fel a figyelmet a Portfolio.hu a kedden benyújtott adócsomag alapján: 2019. január 1-jétől eltörlik a tranzakciós illetéket a 20 ezer forint alatti átutalásoknál.

Eddig ezekre az átutalásokra 0,3 százalékos illeték vonatkozott. Más fizetési műveletek esetén továbbra is a fizetési műveletek teljes összege az illeték alapja, kulcs pedig ugyanúgy 0,3%. A maximális tranzakciós illeték átutalásonként 6 ezer forint. Készpénzfelvétel esetén az illeték továbbra is 0,6 százalékos.

További jó hír, hogy a kormány január 1-jétől a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) 30%-os baleseti adóját is eltörli. Ezt eddig közvetlenül az autósoknak kellett fizetniük. A biztosítók adóterhe ugyanakkor nőni fog: 15, illetve 20 százalékos biztosítási adót kell fizetniük kgfb-díjbevételeik után, ezt pedig, ha tehetik, biztosan az autósokra fogják hárítani – írja a pénzügyi portál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top