Aktuális

Még nem értek véget a barlangban rekedt gyerekek megpróbáltatásai

Megtalálták őket, de nem lesz egyszerű kihozni őket.

Ahogyan azt mi is megírtuk, kilenc nap kutatás után megtalálták azt a 12 tinédzserkorú focistát és az edzőjüket, akik egy thaiföldi barlangban rekedtek. Szerencsére mindannyian épségben vannak, ezzel azonban még nem értek véget a megpróbáltatásaik – hívta fel a figyelmet testvérlapunk, a 24.hu.

A New York Times cikke szerint ugyanis a mentőalakulatoknak még ki kell hozniuk őket a barlangból, ez pedig nem lesz egyszerű, a barlangrendszert ugyanis elárasztotta a víz, a gyerekek pedig – értelemszerűen – nem képzett búvárok. Jelen pillanatban orvosok mérik fel a 11 és 16 év közötti gyerekek, valamint a 25 éves edző egészségi állapotát.

Biztonságban vannak, de ez még nem jelenti a küldetés végét. (…) A terv az, hogy elvezetjük a vizet a barlangból, és aztán kihozzuk őket

– mondta Narongsak Osottanakorn, Csiang Rai tartomány kormányzója.

A tizenhárom fős csoport június 23-án tűnt el a Bangkoktól 1000 kilométerre északra fekvő barlangrendszerben. A gyerekek a barlangnak egy olyan részén húzták meg magukat, amelyet csak egy szűk átjáró kiszélesítésével tudtak elérni a búvárok.

Fotó: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top