Aktuális

Kiábrándultak, nem jelentenek fel több állatkínzót az állatvédők

Nem tesz többet feljelentést állatkínzás miatt az Állatvédő Sereg, mert a bíróság legutóbbi döntése után nem látják értelmét. Döntésüket azután hozták meg, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre enyhítette a süngyilkosként elhíresült H. Imre büntetését. Az állatkínzó az elsőfokú ítéletben 3 év letöltendőt kapott, ami ellen nemcsak a védelem, hanem a vád is fellebbezéssel élt.

Pár nappal ezelőtt mi is beszámoltunk arról a bírósági döntésről, amely jelentősen enyhítette a most 21 éves H. Imre büntetését, aki kedvetelésből felgyújtott egy sünt egy józsefvárosi játszótéren 2016 nyarán. A szerencsétlenül járt sünt az Állatmentő Sereg próbálta megmenteni miután egy járókelő rátalált, de az állat olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a legnagyobb odafigyelés és szakértő gondoskodás mellett sem élte túl.

Keserű Facebook-posztjában az Állatmentő Sereg emlékeztet, hogy az állatkínzás pszichés betegség, amit kezelni kell, illetve hogy a leghíresebb sorozatgyilkosok mind állatkínzóként kezdték. Közlik, hogy mostantól nem tesznek feljelentést a rendőrségen az állatkínzók ellen, mert nem látják értelmét.

„A mai nap után úgy döntöttünk, hogy nem dolgoztatjuk fölöslegesen a rendőrséget a nyomozás miatt, nem generálunk fölösleges idő-, energia- és munkaráfordítást, bűnügyi és más eljárási költségeket (magunknak!) azért, hogy az állatkínzó röhögve elhagyhassa a bíróságot, hogy az ügyvédje örömmel kommentálhassa a felfüggesztett büntetést, hogy az ügyészség a korábbi vádirat dacára az I. fokú döntés után enyhítésért (!) fellebbezzen.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top