Aktuális

New York így tisztelgett a francia focicsapat vébégyőzelme előtt

Az amerikai nagyváros egyik legjellegzetesebb épületét világították meg a francia trikolor színeivel.

Franciaországban tízezrek ünnepelték, hogy nemzeti válogatottjuk 4-2-re legyőzte Horvátországot a 2018-as labdarúgó-világbajnokság döntőjében. Az ünneplő tömegben gyakran feltűnt a vébé 19 éves meglepetéssztárjának, Kylian Mbappénak 10-es számú meze a szurkolókon.

Az ünneplő tömeg a felfokozott hangulatban helyenként egy kis törés-zúzást is bemutatott, például a Champs-Elysée-n, ahol egy áruház kirakatát törték be, üvegeket dobáltak, sőt még egy biciklit is az intézkedő rohamrendőrök felé hajítottak. A rendőrök könnygázgránát formájában viszonozták a szívességet.

Eközben az óceán túlpartján New York lakói is kinyilvánították tiszteletüket a világbajnok franciák iránt. Ahogy a francia fővárosban az Eiffel-tornyot, New Yorkban az Empire State Buildinget is gyakran kivilágítják különféle színekkel, ha valamilyen fontos eseményre kívánják felhívni a figyelmet. A felhőkarcoló így erre az estére piros-fehér-kék színekbe burkolózott, és bár ugyanez a színkombináció szerepel az amerikai zászlón is, ezúttal a francia válogatott tiszteletére kapcsolták fel a színes fényeket a toronyház tetején.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top