Aktuális

Rendőri intézkedés után került kórházba, néhány nap múlva meghalt

A család szerint rendőri túlkapás történt, a rendőrség szerint azonban szó sincs erről.

Július 6-án, pénteken éjszaka rendőri intézkedés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett egy békési férfi, hogy újra kellett éleszteni. Azóta mesterséges kómában tartották, vasárnap azonban a férfi elhunyt – tudta meg testvérlapunk, a 24.hu.

A rendőrség közleménye szerint a végzetes éjszakán az elhunyt férfi édesanyja hívta ki a rendőröket, mert fia zavartan, agresszív módon viselkedett. A rendőrök kiérkezésekor a férfi az utcán volt, felszólításra nem igazolta magát, nem működött együtt a rendőrökkel, erőszakos volt, kiabált velük, majd el akart futni. Ekkor a rendőrök a földre vitték, megbilincselték és előállították őt. Eközben „az önkívületi állapotban lévő, továbbra is erőszakosan viselkedő és rángatózó férfihoz” orvost, majd mentőt hívtak – közölte a rendőrség.

A család ezzel szemben azt állítja, hogy nem is ők, hanem az egyik szomszéd hívta ki a rendőröket csendháborítás miatt. Az édesanya ugyanakkor elismeri, hogy később ő is felhívta a rendőröket, hogy bevitesse gyermekét gyomormosásra, amiért az „megint drogozott”. A család állítása szerint a kiérkező rendőrök sokkolót használtak, és megverték a férfit. Az orvosi jelentésben az állt, hogy a férfi késsel fenyegette az anyját, ezért hívták a rendőröket, az édesanya azonban ezt is tagadja. A család feljelentést is tett az ügyészségen, a Helsinki Bizottságot is keresték. A Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztálya hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt folytat nyomozást az ügyben.

A rendőrség a 24.hu megkeresésére azt közölte: a férfi valóban megsérült a rendőrségi intézkedés közben, de a kórházi vizsgálat szerint nem emiatt, hanem „az önkívületi állapot miatt szerzett sérülések” miatt kellett újraéleszteni. Szerintük tehát szóba sem jöhet a rendőri túlkapás vádja. Az ügyben új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt indítottak eljárást. Az édesanya azt állítja, fia acetonba áztatott dohányt szívott.

A férfi haláláról húga számolt be a Facebookon, a hírt pedig a család egyik barátja és a helyi roma önkormányzat elnöke, Ásós Tibor is megerősítette. Ő úgy tudja, a boncolásra csütörtökön kerül sor, ezután tudnak majd nyilatkozni a halál pontos okáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top