Aktuális

Dőlt a szennyvíz a Szilas-patakba

Két évig tartott a probléma. Állítólag most már elhárították a hátterében álló hibákat.

Több néző is videókat küldött az RTL Klub híradójának, amelyeken az látható, hogy dől a szennyvíz Nagytarcsánál a Szilas-patakba. A műsor munkatársai ezután a helyszínre mentek, ekkor éppen nem ömlött a víz, az ő felvételeiken viszont az is látszik, hogy a meder alján és a környező növényekre tekeredve csomókban áll a vécépapír és a törlőkendő.

A helyiek elmondása szerint a szennyvíz két éve ömlött időszakosan a patakba, ilyenkor a bűz is nehezen volt viselhető, de hiába jelezték a dolgot a polgármesternek, a jegyzőnek és a Vízműveknek, változás eddig nem történt.

Az RTL Klub híradójának kérdésére a Vízműveknél elmondták: a közelben egy átemelő található, ennek a túlfolyója vezet a patakba, a szennyvízkitöréseknek pedig több oka is volt: a szivattyúk meghibásodtak, egy nyomócső tönkrement, az ezt jelző riasztó pedig nem működött. A hibákat tájékoztatásuk szerint már javították, és pályáznak az elöregedett csövek lecserélésére is.

A Szilas-patak egyébként a Naplás-tóba folyik, amely természetvédelmi terület.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top