Aktuális

Évi egymillió galambot öl meg Tajvanon egy szerencsejáték

Komoly pénzekért versenyeztetik Tajvanban a galambokat, évente több mint egymillió pusztul el emiatt.

 Tajvanon hosszú ideje brutális szerencsejáték dívik. Fiatal galambokat visznek ki hajóval a nyílt tengerre, majd otthagyva őket a semmi közepén, azok kénytelenek  hazatalálni – vagy legalább a legközelebbi szárazföldig elvergődni. Jellemzően kevesebb mint egy százalékuk tér vissza a vízről. A világ legtöbb galambversenyét Tajvanon rendezik, évente több milliárd tajvani dolláros értékben kötnek fogadásokat. 

Az állatkínzás ellen harcoló amerikai szervezet, a PETA titkos adatgyűjtését követően először 2014-ben lépett fel a kegyetlen szórakozás ellen. Mint kiderült: a halászhajók egyszerre több mint tízezer galambot hurcolnak ki a nyílt tengerre. A viszontagságos szállítás eredményeképpen eleve számos madár elpusztul. Miután a szűk ketrecekben megtépkedték egymás tollazatát, szabadulásukat követően a vízbe fulladnak, de sokuk vesztét okozza a nyílt óceán felé fúvó tájfun is. A konkrét esetben 12 423 elindított jószágból mindössze 147 ért partot. Pedig a galambok intelligens, kedves jószágok, fogságban akár húsz évig is eléldegélnek. A megnyerhető pénz azonban sajnos nagy úr, az állatok sorsa hidegen hagyja a lelketlen szerencsejátékosokat.

A PETA 2014-es jelentését követően a tajvani rendőrség felszámolt egy komoly galambversenyeztető csoportot, ez azonban csak a jéghegy csúcsa – a „galambversenyek” továbbra is zajlanak. 

Odditycentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top