Minősíthetetlen stílusban írt a nyilvános szoptatásról – kirúgták

nlc | 2018. Július 20.
Elfogadhatatlan stílusban kelt ki a nyilvános szoptatás ellen egy amerikai boltvezető. A nőt, aki nem érzi úgy, hogy hibát követett volna el, néhány nappal később kirúgták.

Carly Clark néhány nappal ezelőtt komoly indulatokat és dühöt szabadított magára – és magával együtt munkáltatójára –, miután úgy döntött, hogy a Facebookon, egy nyilvános posztban ad hangot a nyilvános szoptatással kapcsolatos ellenérzéseinek. Azon túl, hogy Carly ebben a bizonyos posztjában minősíthetetlen stílusban írt, veréssel fenyegette meg azt a nőt, aki nyilvánosan szoptatva, a gyerekei előtt próbálja megetetni kisbabáját.

A következő nőt, aki kicsapja a mellét a gyerekeim előtt, kérdezés nélkül megütöm. És, ha nem megy arrébb, a gyerekét is” – írta posztjában az agresszív anyuka. Mondanunk se kell, hogy a felháborító írás azonnal vírusszerűen terjedni kezdett az interneten, és alig néhány óra múlva Carly bejegyzését – valamint munkaadója, a Petsense kisállatkereskedés oldalát is – elözönlötték a dühös és felháborodott kommentek.

Kép forrása: Facebook

Teljesen megértem, hogy vannak nők, akik nem értenek egyet a nyilvános szoptatással. Nem mindenkinek való ez. Ennek ellenére kikérem magamnak a nyilvánosan szoptató anyák nevében is azt a hangvételt és stílust, amit Carly megengedett magának a posztjában” – írta az egyik hozzászóló.

Egy másik nem volt ennyire elnéző Carlyval. „Ez a bejegyzés túlmegy minden határon. Én is szoptatok, és konkrétan sokkolt, amikor elolvastam. Hogyan fenyegethet bárki egy szoptató anyát azzal, hogy megveri őt és a gyerekét is. Ez elfogadhatatlan” – írta.

Az ügyben néhány nappal később megszólalt Carly munkáltatója, a Petsense kisállatkereskedés-lánc is. Közleményben tudatták, hogy a cég nem tűri az agresszió semmilyen formáját, így az arra buzdítást sem. „A közzétett poszt semmilyen formában nem tükrözi a Petsense és munkatársai értékrendjét, az illető egyéni véleményét írja le.” Hozzátették, a posztot közzé tévő Carly Clark az eset után már nem az alkalmazottjuk. „Őszintén sajnáljuk az esetet, és együtt érzünk mindenkivel, akit személyesen is érintett.

Exit mobile version