nlc.hu
Aktuális

Ez a furcsa szobor kivágta egyeseknél a biztosítékot

El akarják távolíttatni a lakók azt a szobrot, amely sokak szerint olyan, mint egy hatalmas pénisz

Egyesek szerint olyan, mintha egy méretes pénisz állna az épület előtt.

A kaliforniai San Benito megyei felügyelőtanács kedden megszavazta, hogy legyen egy bizottság, amely megvizsgálja a közigazgatási épület előtt álló 30 éves szobor sorsát, amely számos lakos szerint „fallikus szimbólumra” hasonlít.

„Ez egy fallikus szimbólum, és nagyon kényelmetlen miatta az épületbe besétálni. Nyilvánvalóan nem minden nő látja így, de vannak olyanok, akiknek sérti az érzéseit” – mondta Elia Salinas hollisteri lakos a San Benito megyei közigazgatási épület előtti szoborral kapcsolatban. Több lakos is hasonló véleményen van, szerintük figyelembe kéne venni a közösség negatív érzéseit a szoborral kapcsolatban.

fallikus szobor

Fotó: YouTube

A művész, Richard Deutsch elmondta a testületnek, hogy a művet a Hollistertől mintegy 30 mérföldre délre fekvő Pinnacles Nemzeti Park tájképe ihlette. Ám a művész tiltakozása ellenére egyesek nem akarják, hogy a szobor továbbra is ott álljon az épület előtt.

„Egy 8 láb (2,5 méter)  magas kőszobor, amely történetesen úgy néz ki, mint egy pénisz, nem tűröm ezt az üzenetet a megyei önkormányzatom részéről” – mondta felháborodottan Cheryl Von Booth a KSBW-nek.

Mindy Sotelo, San Benito megye felügyelője egyetértett azzal, hogy a szobor „egy kicsit ízléstelen”. Dom Zanger felügyelőtársa viszont azzal érvelt, hogy nem minden műalkotás fog mindenki számára tetszeni, „és ez rendben is van”.

Kétségtelen, hogy nem minden műalkotás talál értő fülekre, vagy szemekre, gondoljunk csak arra takarítónőre, aki szemétnek nézte, és eltakarította a kortárs műalkotást egy mannheimi templomban. Romana Menze-Kuh installációja a Behausung 6/2016 (Hajlék 6/2016) nevet viseli. A búvóhelyet formázó aranyszínű mentőfólia mellett a Philippuskirche evangélikus templom padlóján emberi alakokat formázó kisebb fóliadarabokat is elhelyezett a művész, ezeket hitte hulladéknak a takarítónő. Az installáció a hajlékot kereső, szükséget szenvedő embereket jelképezte.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top