nlc.hu
Aktuális

Iskolaőrre támadó anyuka

Iskolaőrre támadt egy anya, felfüggesztett börtönt kapott

Két napon belül elítélték a nőt.
verekedés,

Bíróság elé állították azt a 27 éves nőt, aki a vele szemben intézkedő iskolaőrre támadt, miután megzavart egy tanítási órát és indulatosan viselkedett egy tanárral – számolt be az ugyeszseg.hu.

Az asszony – akinek a gyereke egy 9. kerületi általános iskolába jár – 2023. szeptember 11-én reggel, a becsengetést követően, időpont egyeztetés nélkül bement az iskolába azzal a céllal, hogy beszéljen a fia osztályfőnökével. A szülőt először a portás szólította fel az iskola elhagyására, majd az iskolaőr, ám az anya berontott a fia tantermébe és kérdőre vonta az osztályfőnököt.

Amikor az iskolaőr megfogta a kiabáló, jelenetet rendező szülő karját, a nő kirántotta a kezét és ellökte magától az iskolaőrt, aki nekiesett a tanári asztalnak.

 

Az iskolaőr a Büntető Törvénykönyv szerint közfeladatot ellátó személy.

A rendőrök őrizetbe vették az asszonyt, akit gyorsított eljárásban, 2 napon belül bíróság elé állítottak, és 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítéltek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top