Aktuális

Örökre heges marad a kislány karja a hennatetoválástól

Nagyon népszerűek a nyaralás alatt készített hennatetoválások, azonban nem árt vigyázni a fekete hennával, mert súlyos mellékhatásokat okozhat.

Egy brit kislány a feketehenna-tetoválás legújabb áldozata. A 7 éves Madison Gulliver Egyiptomban nyaralt a szüleivel és a bátyjával, és a hazaindulás előtt jutalmul egy hennatetoválást kapott, mert nagyon jól viselkedett egész nyaralás alatt. A szálloda spa-jában végezték el rajta a tetoválást, és elsőre nem tűnt úgy, hogy bármi probléma is adódik.

Amikor azonban a család visszaérkezett Angliába, Madison bőre csúnyán hólyagosodni kezdett a fekete henna alatt. Másnap az egész tetoválás viszketett, és amikor vízzel lemosta a kislány anyja, kiütések jelentek meg a bőrön.

Forrás: SWNS

A szteroid krémek ellenére Madisont végül egy égési specialistához vitték el a szülők, mivel úgy nézett ki a kislány bőre, mintha súlyos égési sérülést szenvedett volna. „Azt gondoltuk, csak hagyni kell áztatni a bőrét, és majd ledörzsöljük a hólyagokat, de tévedtünk. Úgy megkeményedtek a hólyagok, hogy szikével kellett eltávolítani a bőrről. Ez volt az egyetlen módja, hogy kezelni tudják Madison égési sérüléseit” – mondta el Martin, a kislány apja.

Forrás: SWNS

A szülők egyáltalán nem voltak tisztában a fekete henna veszélyeivel. A fekete henna ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz PPD-t (parafenilén-diamint), ez az anyag azonban súlyos allergiás reakciót válthat ki: kiütés, viszkető érzés, gyulladás jelenhet meg az érintett bőrfelületen. Tehát mindenképpen érdemes kerülni a fekete hennát! Bár más kozmetikai termékekben, mint például a hajfestékekben is gyakran találnak kis mennyiségben PPD-t, a fekete hennában lévő mennyiség komolyabb allergiás reakciókat okozhat, különösen a gyermekeknél. Ám a felnőttek sincsenek védve a fekete henna káros hatásaitól: pár hónappal ezelőtt egy 22 éves turistanő járt ugyanígy Marokkóban.

Forrás: SWNS

A szálloda menedzsere eleinte tagadta, hogy bármi probléma lenne a hotelben kínált feketehenna-tetováltatással, később azonban e-mailben elnézést kért a családtól, és megírta nekik, hogy időközben beszüntették a hotelben ezt a szolgáltatást.

Madisonra hosszú gyógyulási időszak vár, 6 hónapig kompressziós kötést kell viselnie a karján. „Nem követelünk kártérítést. Az a legfontosabb, hogy minél jobban eltüntessék a hegeket Madison karjáról, mert nem szeretnénk, hogy úgy nőjön fel és élje az életét, hogy örökre ott maradnak a hegek” – mondta az apja.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top