Aktuális

Idén eddig 46-an fulladtak vízbe Magyarországon

A legtöbb tragédia évek óta a Balatonban történik, az esetek felében sekély vízben.

Idén eddig 46 ember fulladt vízbe Magyarországon – közölte az ATV az Országos Rendőr-főkapitányság adatai alapján. Ez a szám bár magasnak tűnhet, a tavalyi évhez képest arányaiban kevesebb tragédia történt idén. Igaz, tavaly negatív rekordot döntött a vízbefulladásos halálesetek száma: 2017-ben nem kevesebb mint 111-en vesztették életüket a hazai vizeken, míg 2016-ban „mindössze” 60-an.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata az ATV megkeresésére azt mondta: ők évente 3-4 ezer mentést hajtanak végre, ebben azonban benne vannak azok az esetek is, amelyekhez nincs köze a víznek.

Az adatokból az is kiderül, hogy a legnagyobb veszélyzóna évek óta a Balaton, a tragédiák pedig nem feltétlenül kötődnek a mély vízhez: az esetek fele olyan sekély vízben történt, amely egy felnőtt embert nem lep el. A halálos balesetetek 57 százalékban az 50 év feletti korosztályt érintették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top