Aktuális

15 évnyi rabság után szabadítottak ki egy szexrabszolgát Celebeszen

A lányt 13 éves korában rabolta el az indonéz sámán, másfél évtizeden át tartott a fogsága.

Egy 28 éves nőt találtak a rendőrök egy barlangba zárva Indonézia egyik szigetén, Celebeszen (Szulavézi)írja a BBC. Az áldozat 15 évig volt a helyi sámán rabságában. A lányt a családja bízta rá a sámánra azért, hogy meggyógyítsa őt. A sámán ezután azt hazudta, hogy az akkor 13 éves kiskamasz Dzsakartába ment, hogy munkát találjon.

Jago sámánnak adta ki magát, de csak egy bűnöző volt. Forrás: indonéz rendőrség

Ez persze nem volt igaz, a Jago névre hallgató, most 83 éves sámán éjszakánként kiengedte a lányt a barlangból, és a saját házába vitte, ahol rendszeresen megerőszakolta. Jagónak most szexuális zaklatás és a gyermekvédelmi jogok megsértése miatt kell felelnie.

A lány rokonai egyébként évekig keresték hozzátartozójukat, de végül felhagytak az eltűntek nyilvánított lány utáni kutatással. Egészen vasárnapig, amikor Galumpang falu mellett a rendőrök ráakadtak a lányra, akinek – a hatóságok szerint – a sámán teljesen átmosta az agyát, félt az idegenektől és a kiszabadulástól is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top