Aktuális

Előzetesben marad Novozánszki Fanni gyilkosa

A VV Fanniként ismert Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosa, B. László egyelőre előzetes letartóztatásban marad.

B. Lászlót egy héttel Novozánszki Fanni november 20-i eltűnése után helyezték előzetes letartóztatásba. Noha kamerafelvételek bizonyítják, hogy lakásából kihozza az ájult nőt, majd kocsival elhajt vele, a férfi tagadja a gyilkosságot. 

A Fővárosi Törvényszék közleményben tudatta, hogy ügyészi indítványra ismételten, ezúttal 2018. november 27-ig hosszabbítja meg B. László előzetes letartóztatását. A letartóztatás meghosszabbítását azzal indokolták, hogy a férfi esetében a szökés és elrejtőzés veszélye a bíróság szerint továbbra is fennáll. Döntése során a bíróság kiemelten vette figyelembe azt a tényt, hogy a gyanúsított két nappal a bűncselekmény elkövetése után a mobiltelefonja internetes felületén rákeresett arra, melyik országban nincs kiadatás Magyarországra, valamint Belize városában egy fő részére szabad szobákat nézett a 2017. november 30. és 2017. december 30-a közötti időszakra.

VV Fanni a Való Világban

A bíróság arra is felhívta a figyelmet, hogy az esetleges sértetti holttest hiánya még további nyomozást igényel, a gyanúsított által eddig letartóztatásban töltött kilenc hónap pedig a cselekmény jellegéhez viszonyítva nem minősül aránytalanul hosszú időnek. Az augusztus 22-i végzés ellen az ügyész, a védő és a gyanúsított egyaránt fellebbezett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top