Aktuális

Részegen gázolt el egy babakocsis nőt, majd elhajtott a helyszínről

Tizenhét (!) métert repült a babakocsi, benne a két hónapos csecsemővel.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki részegen elgázolt egy babakocsit toló nőt, majd elhajtott a helyszínről 2016 októberében Szentendrén – közölte a Pest megyei főügyész pénteken.

Szabó Ferenc a közleményben azt írta, a férfi késő délután a Kálvária útnál ki akart kikerülni egy autót, azonban nem vette észre a babakocsit toló nőt, így elütötte őt. Az ütközéskor a nő a szélvédőnek csapódott, majd 18 méterrel odébb az úttestre zuhant, a babakocsi a két hónapos csecsemővel 17 métert repült, egy füves részen a kerekeire érkezett, majd felborult.

Fotó: Budakörnyéki Járási Ügyészség

Fotó: Budakörnyéki Járási Ügyészség

A balesetben az anya nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, a csecsemőnek csodával határos módon nem esett baja.

A vádlott a baleset után megállás nélkül elhajtott, később azonban gyalog visszatért a helyszínre, és elvegyült a balesetet figyelő járókelők között, ahol a rendőrök a személyleírások alapján felismerték, és őrizetbe vették.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a férfi vérének etil-alkohol-koncentrációja a bűncselekményi mennyiséghatár négyszerese volt – emelte ki a főügyész.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség a férfit súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top