Aktuális

Az utcákon áll a szemét Budapesten, nincs elég kukás

Hetek óta nem viszik el a házak elől a szemetet Budapesten. Hiába rakják ki a lakók a szelektív kukákat a ház elé, kukáskocsi egy ideje nem üríti őket. A Fővárosi Közterület-fenntartónál több mint 100 a betöltetlen állások száma.

Van, ahol már nem tudják a lakók, mibe rakják a szelektív hulladékot, ugyanis az erre használt kukák tele vannak, mert nem jött értük a kukás kocsi. Van olyan lakó, aki arra panaszkodott az RTL Híradónak, hogy tőle hetek óta nem vitték el a hulladékot. Más nem meri bevinni a teli kukáját az utcáról, mert nem tudja, mikor jön végre a kukás kocsi.

Van olyan háztartás, ahol már meg sem próbálják belegyömöszölni a szelektív hulladékot a kukába, hanem inkább külön zsákokban gyűjtik össze, és úgy rakják ki a ház elé.

A Fővárosi Közterület-fenntartó a honlapján a lakók megértését kérik. A társaság szerint 10 kerületben is késnek a szelektív hulladék elszállításával, mert nincs elég dolgozójuk. Több mint 100 betöltetlen állás van az FKF-nél, köztük hulladékrakodó munkakörben sincs elég ember. Mint a cégnél elmondták, folyamatosan keresik a jelentkezőket, az elmaradt szállításokat pedig mihamarabb próbálják pótolni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top