Aktuális

Még a véres intimbetétjét is meg kellett mutatnia a reptéri ellenőrzésen

Állítja, a vallása és az USA politikáját kritizáló írásai miatt bántak vele ilyen kegyetlenül az utasbiztonsági ellenőrök.

Iszonyúan megalázták a Harvard Egyetem végzős diákját, Zainab Merchantot egy reptéri ellenőrzésen. A floridai Orlandóban élő fiatal, muszlim nő – aki a Zainab jogai nevű honlapot szerkeszti – Bostonból Washingtonba utazott, amikor durván belegázoltak a magánszférájába.

A bostoni reptéren az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) egyik női alkalmazottja kivette a sorból Zainabot, és kollégáinak „alaposabb vizsgálatot” javasolt a fejkendős nővel kapcsolatban. Elvitték egy külön szobába és megtiltották neki, hogy felhívja az ügyvédjét. Arra kényszerítették, hogy húzza le a nadrágját és a bugyiját. Zainab hiába mondta, hogy éppen menstruál, meg kellett mutatnia a véres intim betétjét a TSA munkatársainak.


A történtek után a diáklány arra kérte az őt megalázó utasbiztonsági ellenőröket, hogy mondják meg a nevüket, ám ezt nem tették meg, sőt a névtáblájukat is elrejtették a fiatal nő elől.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Zainab a megszokottnál alaposabb ellenőrzésnek volt kitéve utazásai során. Korábban a hitéről és az ISIS-ről való gondolatairól faggatták reptéri biztonsági ellenőrzések alkalmával.

Az egyik legnagyobb amerikai civil jogvédő szervezet (American Civil Liberties Union) hivatalos panaszt nyújtott be Zainab nevében az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal vele szembeni megalázó és diszkriminatív viselkedése miatt. A diáklány pedig kijelentette, hogy továbbra is harcolni fog a jogaiért.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top