Aktuális

Kedden szabadul Rezesová, így telnek utolsó napjai a börtönben

A szlovák milliomos mintarabként viselkedett, és annyira megszerette rabtársait, hogy ajándékokkal búcsúzik tőlük.

Kedden szabadul a börtönből a négy ember halála miatt hat éve börtönben lévő szlovák milliomos, Eva Rezesová. Előtte azonban neki is át kell esnie egy hosszabb procedúrán.

Először össze kell pakolnia minden személyes tárgyát a cellájában, majd a csomagjával átvonul egy szabadulószobába, ahol egyedül tölti utolsó börtönbéli napjait. Másnap reggel átveheti azokat a dolgokat, amelyeket a bevonulásakor le kellett adnia, aláírja az erről szóló jegyzőkönyvet, majd egy őr a kapuhoz kíséri – írja a Blikk.

Ha nem reggel, hanem már éjfél után el szeretné hagyni a börtönt, kérvényt kell írnia. Ezt az intézmény vezetője bírálja el.

A lap úgy tudja, Rezesová mintarabként viselkedett, és családja végig kitartott mellette. Amikor csak lehetett, bementek hozzá beszélőre.

A szlovák milliomos állítólag annyira megszerette cellatársait, hogy apró ajándékot készített nekik, a rácsok mögött kincset érő személyes tárgyait pedig szétosztotta közöttük.

Eva Rezesová 2012-ben ittasan okozott négy halálos áldozatot követelő balesetet a BMW-jével az M3-as autópályán. Kilenc év börtönre ítélték azzal a feltétellel, hogy jó magaviselet esetén hat év után feltételesen szabadulhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top