Aktuális

Hetente öntötte el a fekália Budapest legnagyobb mentőállomását

Áldatlan állapotok uralkodnak Budapest legforgalmasabb mentőállomásán, ahol korábban hetente öntötte el a fekália a mosdót, a helyiségeket a mentősök maguk festik ki, az áramellátás bizonytalansága miatt pedig új légkondicionálójuk sem lehet.

Hosszú cikket közölt a 444 a budapesti Bázis Mentőállomás tarthatatlan állapotáról. A főváros legforgalmasabb mentőállomásán borzasztó körülmények között kénytelenek életeket menteni a mentőszolgálat munkatársai. Szinte mindennel gond van: a dugulás a mosdóban mindennapos, hiányoznak a csempék, a takarítás minősége nem megfelelő.

A Bázis Mentőállomás mosdójában korábban heti rendszerességgel tört fel a fekália a WC-ből, amit számos sikertelen tisztítási kísérlet után végül lezártak, de mivel így 100 emberre mindössze két mellékhelyiség jutott, így kénytelenek voltak újra megnyitni azt, de csak a vécécsészét tudják használni a dolgozók, a piszoár nem működik, és kezet sem tudnak mosni. Hiába jelezték az OMSZ-nek az állomás dolgozói a közegészségügyi vészhelyzetet, nem történt semmi az ügyben.

A takarítás minőségével ugyanúgy gondok vannak, mint a BKV pihenőiben végzett munkával: ha van, akkor felületes maszatolásra futja csak a takarítóktól, így sokszor a mentőállomás dolgozói takarítanak. Így van ez a tisztasági festéssel is, legutóbb a munkatársak dobták össze a festékre valót, és szabadidejükben ők festettek ki két szobát.

MTI Fotó: Lakatos Péte

A százfős épületben egyetlenegy darab mobil klíma van, amely bár működik, olyan hangos, hogy nem lehet mellette megmaradni. A dolgozók a nyári melegben már arra jutottak, hogy inkább összeadják a pénzt egy új szerkezetre, de végül dugába dőlt a terv, mert az új mobil klíma veszélyeztette volna az épület felső szintjén levő mentésirányítás folyamatos áramellátását. 

A magyar mentőautók állapotával kapcsolatban már az NLCafén is több cikk megjelent, de nem jobb a helyzet a Bázis Mentőállomáson sem. A mentősök hiába jelzik folyamatosan, hogy nemcsak az ő és a szállított sérültek, betegek testi épségét veszélyezteti az autók rettenetes állapota, de a mentési időt is jelentősen növeli vagy lehetetlenné teszi – írja a 444.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top