Aktuális

Akkora eső zúdult Keszthelyre, hogy több utca még most is járhatatlan – fotók

Rengeteg riasztást kaptak a tűzoltók, a csatornák nem tudták elvezetni a csapadékot, és fák dőltek ki.

A keddre virradóra leesett sok eső miatt több utca is járhatatlan Keszthelyen. A város térségében a hajnali órákban néhány óra alatt több mint 60 milliméter eső hullott, ami egyhavi mennyiségnek felel meg.

Elakadt autó a folyamatos esőzés miatt vízzel elárasztott Apát úton, Keszthelyen 2018. szeptember 4-én (MTI Fotó: Varga György)

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a hajnali óráktól délig 33 bejelentés érkezett a tűzoltókhoz, elsősorban Keszthely, Cserszegtomaj és Rezi térségéből az eső által okozott károk miatt.

Házakat, pincéket öntött el a víz, mert a csatornák nem tudják elvezetni a hatalmas mennyiségű csapadékot, a felázott talaj miatt pedig fák is kidőltek.

Bedő Zoltán áll a folyamatos esőzés miatt vízzel elárasztott egyik lakóhelyiségben Keszthelyen, a Cholnoky Jenõ utcában (MTI Fotó: Varga György)

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy Keszthelyen, a Zámor városrészben még kedd déltájban is az utakra, járdákra ömlik a víz a nyitott árkokból és a csapadékvíz-csatornákból, több utcát le is zártak, mert járhatatlanná váltak.

A város több pontján sáros víz hömpölyög, az autók több helyen a kipufogóig süllyednek bele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top