Aktuális

800 méter hosszú alagutat épít a Főtáv a belvárosban

Nagy dugók lehetnek az Erzsébet hídnál a következő hónapokban.

Legalább 9 hónapra lezárják az Erzsébet híd felhajtó oldalának két szélső sávját, valamint kisebb időre a Március 15. teret is, mert alagútépítési munkálatokba kezd a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. – tudta meg a 24.hu.

Az építkezés a „fővárosi hőgyűrű” projekt része, amelynek keretében az Erzsébet híd alján viszik át a távhővezetéket Budáról Pestre. Elsőként a Főpolgármesteri Hivatal Városház utcai épületét kapcsolják be a rendszerbe.

Az építkezésről korábban annyit lehetett tudni, hogy az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, illetve a Városház utcánál szerelőaknákat épít a Főtáv, melyeket föld alatti közműalagút köt majd össze. Ennek célja, hogy ne kelljen felbontani az útburkolatot a teljes szakaszon.

Mint kiderült, a metróépítésekhez hasonló módon, fúrópajzzsal építik ki a csaknem 3 méter átmérőjű, 800 méter hosszú alagutat, eközben pedig a felszínen, a Szabad sajtó útján egy több emelet magas résfalazó gép dolgozik majd, innen viszik teherautókon a kitermelt földet, ezért kellenek a lezárások.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top