Aktuális

Világhírű lett a Kútvölgyi Klinika ijesztően kinéző épülete

Ez nem Csernobil, hanem egy működő kórház Magyarországon – ezzel a felirattal jelent meg a 9gag-en a Kútvölgyi Klinika lecsupaszított falát ábrázoló mém.

Arról, hogy az egészségügyben mekkora problémák vannak, nem lehet sajnos eleget írni. Túlhajszolt nővérek és orvosok, rogyadozó sürgősségi ellátás miatt felmondott osztályvezető, csoportosan felmondó ápolók. Csak néhány téma az elmúlt napokból.

A Kútvölgyi Klinika vakolat és szigetelés nélkül éktelenkedő épülete, melyben egyébként zavartalanul folyik az ellátás, szomorú szimbóluma lehetne a hazai egészségügy állapotának. Az RTL Híradó tavaszi riportja szerint a tömb másfél éve áll félkészen, hónapokkal ezelőtt be kellett volna fejezni a felújítását, csakhogy a kivitelező félbehagyta a munkát, állítólag jogvita miatt. Az egyetem szerint van pénz a befejezésre, arra a kérdésre azonban nem válaszoltak, mikor lesz végre készen az épület.

A Kútvölgyi Klinika homlokzatának egy része Forrás: RTL Híradó

Elég szomorú, hogy az ijesztő állapotban lévő épület immár világhírű lett – a Blikk írta meg, hogy a 9gag nevű viccoldalon jelent meg mém róla, amit már több mint 1300-an kommenteltek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top