Aktuális

Annyian voltak a villányi vonaton, hogy kutyás rendőrök tettek rendet

Betett a MÁV-nak a villányi borfesztivál, pedig a vasúttársaság készült a megnövekedett forgalomra.

Túl sok volt az utas, ezért rendőrt hívtak a vasutasok – írja az Index. A portál egyik olvasója számolt be az esetről, szombat éjjel ugyanis a villányi vörösborfesztivál közönségének egy része akart vonatra szállni, ám nem volt elég hely a szerelvényen.

Képünk illusztráció (Wikimedia Commons)

Az este tízkor Pécsre induló vonat lépcsőin is álltak, így pedig nem indulhatott el a járat. Úgy tudni, a MÁV előzetesen azt közölte, hogy felkészültek a várható forgalomnövekedésre, és az Index olvasója látta is, hogy például működött egy mobil jegypénztár is, de mégsem volt elég férőhely.

Végül kutyás rendőrök érkeztek a helyszínre, a vasúttársaság pedig még egy kocsit kapcsolt a szerelvényhez.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága vasárnap délután közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz az ügyben, melyben azt írják, a rendőröket nem a MÁV hívta az utasokra, hanem a rendezvény biztosítása miatt tartózkodtak a vasútállomáson. 

A közleményben hozzátették, a villányi vörösbor fesztivál ideje alatt a MÁV-START  az előző évek tapasztalatai alapján többszörösen nagyobb kapacitást biztosított, csaknem 5400 ülőhellyel. A vasúttársaság 9 menetrendszerinti vonatot 400 fős férőhellyel, 6 vonatot 100 férőhellyel rendelkező többlet kocsival közlekedtetett, vasárnap 0:10-es indulással pedig különvonattal is készült az utasok megfelelő kiszolgálására, erről pénteken sajtóközlemény útján is tájékoztatta az utasokat. A különvonat közlekedését az állomási személyzet a hangos utastájékoztató berendezésen közzé tette, és ki is plakátolta.  Az előrejelzések és a korábbi tapasztalatok szerint a fesztiválozók többsége az éjszakai mentesítő járattal szeret visszatérni Pécsre, a sokkal több, 500 ülőhellyel rendelkező 7 kocsis különvonat éjfél után tíz perccel – 80 százalék feletti kihasználtsággal – indult Villányból.
 
Az említett, Villányból Pécsre 22 órakor induló megerősített háromegységes Bz motorvonaton az indulás idejére zsúfoltság alakult ki. Az állomáson tartózkodott, a vasárnap 03:00-kor Villányból – Mohácsra közlekedő szerelvény, ami 1 Bz motorkocsi volt. Ezzel erősítették meg a vonatot, ami ezt követően 20 perc késéssel tudott elindulni. Ennyi időre volt szükség a tolatási mozgásokhoz. Az erősítő egységgel az akkor az állomáson tartózkodó megközelítőleg 70 – 80 fő el tudott utazni. 
 
A nap folyamán – nem a MÁV megrendelésére – valamennyi vonatnál jelen volt a rendőrség a közrend biztosítása érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top