Aktuális

Most megmondjuk, mikor lesz pontosan a 2018-as őszi szünet

A sok hosszú hétvége miatt az ember hajlamos belekeveredni, hogy akkor most mikor is kell iskolába mennie a gyereknek, illetve mikor lesz lehetőség szusszanni egyet a családnak? Figyelem őszi szünet a küszöbön!

Az őszi szünet október 27-től (szombat) egészen november 4-ig (vasárnap) tart, így az október 20-23-i hosszú hétvégét, vagy négynapos pihenőt követően csupán 3 napig kell kibírni az iskolapadban. A szülők erre a hétre időzítsék az őszi szabadnapokat, lehet szabadban kirándulni, fesztiválozni, bár a hőmérséklet már igazi őszi, de felöltözve bátran nekivághatunk.

Őszi szünet a szabadban

A hivatalos kiírás szerint az őszi szünet október 29-november 2. között lesz, persze érdemes belevenni az előtte és utána lévő hétvégéket is, így az 5 napos szünetet máris feltornáztuk 9 naposra. Mennyivel jobban is hangzik, mindjárt beindulhat a fantáziánk, mi mindent kezdhetünk 9 teljes nappal. Feltéve persze, hogy a gyerekek nem kaptak rengeteg házit és tanulnivalót az őszi szünetre, mert akkor sajnos egy-két napot le kell csippenteni a lazulósakból.

High School Ugh GIF by Film Society of Lincoln Center - Find & Share on GIPHY

Founded in 1969 to celebrate American and international cinema, to recognize and support new filmmakers, and to enhance awareness, accessibility and understanding of the art among a broad and diverse film-going audience.

Ha viszont minden kötelezettséget sikerült hátunk mögött hagyni, szervezzünk szuper kinti programokat az őszi szünetre, hogy bepótoljuk azt, ami év közben elmaradt: a szabad levegős, családi programokat.
Persze, ha úgy adódik, hogy nincs kedvünk kimozdulni, akkor sem kell a tabletek, laptopok és tévékészülékek világába menekülnünk, készíthetünk fillérekből otthoni játékokat, amelyekkel szuperül elszórakozik a család az őszi szünetben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top