Aktuális

Megint megmászott egy felhőkarcolót a francia Pókember

Az 56 éves Alain Robert ezúttal a kétszáz méter magas londoni Heron Towerre kapaszkodott fel – biztosítás nélkül!

Újra hallatott magáról a „francia Pókemberként” emlegetett Alain Robert. A francia extrém sportoló ezúttal London egyik legmagasabb épületét, a több mint 200 méter magas Heron Towert mászta meg.

Fotók: Daniel Leal-Olivas / AFP

Robert elképesztő kunsztjaival az elmúlt években komoly hírnevet szerzett magának, korábban olyan ikonikus épületekre is felküzdötte már magát, mint az 828 méter magas dubaji Burdzs Kalifa.

„Akkor érzem igazán elevennek magam, amikor az életemet kockáztatom. Lehet, hogy egy kicsit ijesztően és őrülten hangzik, de ez az igazság” – mondta a Daily Mailnek nyilatkozva az 56 éves fenegyerek, mielőtt szokásához híven puszta kézzel, mindenféle kötél és biztosítás nélkül megmászta volna a toronyházat.

Robert, mint mindig, ezúttal is felhívta magára a rendőrség figyelmét a produkciójával. A délután két óra előtt kiérkező rendőrök körbekordonozták az épületet, leállították a forgalmat, és megpróbálták kiszorítani a bámészkodókat a környékről. Miután megmászta a tornyot, Robert-t letartóztatták, a lap úgy tudja, hogy jelenleg is őrizetben van.

A francia Pókember rég megszokta már a rendőrök „kiemelt figyelmét”. Mint mondta, mindig nála van az útlevele, mert „megnyugtatja a hatóságokat”, ha igazolni tudja magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top