Aktuális

Leépítés a közszférában: volt, akit az ügyfélkapun rúgtak ki

Összesen mintegy 2600 embert bocsátottak el.

A közigazgatási szférában zajló létszámleépítésről korábban mi is beszámoltunk. A minisztériumokban és intézményeikben folyamatban lévő leépítés nagyjából 2600 embert érint, és a Népszava információi szerint sokszor nagyon megalázó eljárásokkal, trükkökkel bocsátják el a dolgozókat.

A hírportál beszámolt például egy olyan esetről, amikor az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ügyfélkapun keresztül közölte egy kirúgásra ítélt dolgozóval, hogy már nincs állása.

A lap szerint hasonlóan szerencsétlen eljárások történtek a KSH-nál is, ahol a vidéki munkatársakat Budapestre rendelték, csak hogy ott közöljék velük, ki vannak rúgva. Szintén itt történt, hogy körlevélben közölték egyes alkalmazottakkal az elbocsátás hírét. Az elbocsátás reggelén ők már a számítógépüket sem tudták használni, pedig ekkor még nem is közölték velük a döntést.

Eközben a külügyben egy-két éves határozott idejű szerződésre váltották legalább 30 ember határozatlan idejű szerződését, hogy kicselezzék a leépítést.

A Népszava megpróbált utánajárni, hogy az egyes minisztériumokban hány embert bocsátottak el, de nem kaptak választ, csak annyit lehet tudni, hogy összesen nagyjából 2600 embert rúgtak ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top