Aktuális

Leszbikusnak nevezték a 13 éves lányt, mert szeret focizni

A walesi tini állítja, rá akarják kényszeríteni, hogy a hokit vagy a röplabdát válassza, mert a futball „fiús sport”.

Felháborodott hangon nyilatkozott a BBC-nek egy 13 éves walesi lány, aki azt mondja, a tanárai nem akarják, hogy régi álmát beteljesítve profi focista legyen, mert az „fiús sport”.

Fotó: Unsplash

Darcie szerint rá akarják kényszeríteni, hogy a foci helyett inkább hokizzon vagy röplabdázzon. „Sokan bántottak, volt, aki azt kiabálta a pálya mellől, hogy férfi vagyok, vagy leszbikus” – mondta a Cwmbranban élő lány a brit közszolgálati tévécsatornának.

A tini nyolcéves kora óta focizik, és azt mondja, tanárai tiltása ellenére sem fogja abbahagyni. „Nem helyes, ha azért kritizálnak egy lányt, mert futballozik, ha szereti, és ezt akarja csinálni” – jelentette ki.

Darcie véleményét a walesi gyerekjogi biztos is osztja, Sally Holland a BBC-nek nyilatkozva kijelentette: „mélyen elkeseríti” ez a fajta agresszív és szexista hozzáállás.

A walesi kormány is a lány pártjára állt. Mint hangsúlyozták, nincsenek olyan előírások, amelyek előírnák, hogy milyen sportokat űzhetnek a fiúk és a lányok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top