Aktuális

A bulinegyedben demonstráltak a Gozsdu Udvarból kitiltott romák

Az aHang aktivistáival közösen szervezett flashmobjukon szerették volna átadni a diszkrimináció ellen gyűjtött tiltakozó leveleket a hely üzemeltetőinek.

Ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, két hete nem engedtek be egy roma társaságot a Gozsdu Udvarba. Kiss Márió nyíregyházi programszervező egy konferencia után sétálgatott román és szlovák partnereivel, munkatársaival a belvárosban, amikor egy biztonsági őr útjukat állta.

Kissék szerették volna megtudni, miért nem engedik be őket az udvarba, de nem kaptak magyarázatot. A beszélgetésről hangfelvétel is készült:

Kiss a 444.hu kérdésére azt mondta, nem tudnak más indokot elképzelni, csak azt, hogy a származásuk miatt nem engedték be őket, mert se hangosak, se ittasak nem voltak, és mivel egy konferenciáról jöttek, kimondottan jól öltözött volt a társaság.

Péntek este Kiss az aHang aktivistáival közösen flashmobot tartott a Gozsdu Udvarban. Közleményük szerint azért rendezték az eseményt, hogy átadják az általuk összegyűjtött ötszáz tiltakozó levelet a hely vezetőségének, beszéljenek a biztonsági főnökkel, és felhívják a figyelmet a szórakozóhely diszkriminatív gyakorlatára.

A megmozdulásról készült videóból kiderült, hogy a biztonsági főnök nem ment oda, és a biztonsági őrök sem voltak túl közlékenyek, így sajnos be kellett érniük azzal, hogy megpróbálják felhívni az arra járó magyarok és külföldiek figyelmét a jogsértésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top