Aktuális

Felfüggesztettet kapott a férfi, aki a Wizz Air gépén verekedni kezdett, majd lefejelt egy rendőrt

Az ítélet jogerős.

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy lett férfit, aki lefejelt egy rendőrt – tájékoztatta az ügyészség szombaton az MTI-t. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleménye szerint a lett férfi hétfőn érkezett repülővel a Liszt Ferenc repülőtérre.

Az Index szerint ugyanarról az esetről van szó, amelyről korábban már mi is beszámoltunk: eszerint a verekedés a Wizz Air egyik hétfői, Londonból Budapestre tartó járatán tört ki.

A férfi még a gépen – landolás közben – összeverekedett egy utastársával. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság állományába tartozó rendőrök a repülőgép fedélzetén intézkedés alá vonták a két ittas állapotban lévő fiatal férfit, s felszólították őket személyazonosságuk igazolására. A vádlott ennek nem tett eleget, és lábával az egyik rendőr felé rúgott, majd a másik rendőrt állkapcsánál lefejelte. A főtörzsőrmester nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett.

Miután a verekedésért bíróság elé állított elkövetőket garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélték, a rendőrökre támadó férfit a KNYF őrizetbe vette. A lett férfit gyorsított eljárásban, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is bíróság elé állították.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Máthé Zoltán/MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top