Aktuális

Komoly bírságot kaphatnak télen a háztulajdonosok

Több tízezer forintra büntethetik, aki sóval csúszásmentesíti a járdáját.

Bár a napokban leesett kevés hó még nem okozott gondot, beköszöntött a tél, és hamarosan gondoskodni kell a házak előtti havas, jeges járdák takarításáról és csúszásmentesítéséről.

Ez az ingatlantulajdonosok feladata. Ha valaki nem teszi rendbe az előtte lévő járdát, és egy gyalogos elesik, megsérül azon a szakaszon, kártérítés követelhető a tulajdonostól. Sőt, bizonyos esetekben akár gondatlanságból elkövetett bűncselekmény miatt is felelősségre vonhatják – írja a Pénzcentrum.

Tévhit, hogy a társasházaknál a közös képviselő feladata a hólapátolás és a csúszásmentesítés. Általában egy alvállalkozóra bízzák a munkát, de ilyenkor is figyelni kell arra, hogy megfelelő legyen a szerződés, nehogy egy esetleges balesetnél a lakóknak kelljen megtéríteni a kárt.

Az is nagyon fontos, hogy mivel csúszásmentesítjük a járdát. Aki sózza, az akár 50 ezer forintra is bírságolható, mivel a só súlyosan károsítja a növényeket és a környezetet, de a kutyák lábának sem jó.

Használjunk inkább alternatív csúszásmentesítő anyagot: homokot, sódert, faforgácsot, fahamut vagy valamilyen kőzúzalékot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top