Aktuális

Hős férfi mentette meg az égő házból kidobott babát

A szomszédok matracokkal mentették az emeletről kiugró embereket.

Szerdán kigyulladt egy többemeletes apartmanház Dallasban, csak a környéken lakók helytállásának köszönhető, hogy senki sem halt meg – írja az NBC DFW híre alapján a Yahoo Lifestyle. A tűzben 24 lakás égett le, két lakó és egy tűzoltó könnyebb sérüléseket szenvedett.

A lap szerint komolyabb baj is történhetett volna, ha a szomszédok nem sietnek a bajba jutott lakók segítségére. Többen matracokat hoztak, hogy azokkal fogják fel az emeletről kiugró emberek zuhanását.

A nap hőse az a férfi volt, akinek sikerült elkapnia egy ablakon kidobott egyéves babát. „[Az anyja] kikiabált az ablakon, hogy mindjárt kidobja a gyereket. Reflexből odaléptem és elkaptam” – mondta Byron Campbell NBC DFW riporterének.

A dallasi tűzoltóság Twitteren közzétett tájékoztatása szerint a babával együtt hatan ugrottak ki az emeleti ablakokból. A tűzoltók szerint a szomszédaik segítségére siető civilek „valódi hősként” viselkedtek.

A Dallas News-nak egy videót is sikerült megszereznie, amit járókelők készítettek a nem mindennapi mentőakcióról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top