Aktuális

Többen rosszul lettek a 2-es metróban paprikaspray miatt

Utasokat kellett kimenekíteni, a szerelvényt vészfékkel állította meg egyikük. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, garázdaság miatt nyomoz.

Nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között, miután valaki paprikaspray-t fújt ki az egyik szerelvényben, és többen rosszul lettek, az utasokat emiatt ki kellett menekíteni.

A BKK közleménye szerint 13 óra körül fújta ki egy utas a paprikaspray-t. A szerelvény a vészfék meghúzása miatt állt meg, az eddig megjelent hírekkel ellentétben sem tűzeset, sem gázszivárgás nem történt – írták. Hozzátették, hogy a műszaki mentés jelenleg is tart, a mentők szükség esetén a Puskás Ferenc Stadion állomásnál ideiglenes mentősátorban látják el az utasokat.

MTI/Mihádák Zoltán

Mindenkit kimenekítettek

Mint Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese elmondta, a Stadionok és a Keleti pályaudvar metróállomások között megállt szerelvény utasainak a felszínre juttatásához kérték a segítségüket. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, az összes utast sikerült kihozni a metróból.

Az MTI helyszíni tudósítója 6 mentőautót látott a helyszínen. A mentők részben az állomás előtt vizsgálták az utasokat.

Vitatkoztak, majd fújt

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője elmondta, a paprikaspray egy szóváltást követően kerülhetett elő, egy másik utas pedig gázszivárgást feltételezve húzhatta meg a vészféket. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, garázdaság miatt nyomoz.

A mentési munkák befejezéséig pótlóbusz jár az M2-es metró helyett a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között – közölte a BKK.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top