Aktuális

Megúszhatja a börtönt Makai Viktória támadója

Kóros részegsége miatt sokkal enyhébb büntetésre számíthat a férfi, aki megverte, és meg akarta erőszakolni az ultrafutónőt.

Akár a letöltendő börtönt is megúszhatja Makai Viktória támadója, kis túlzással azért, mert részeg volt a támadáskor. A Bors úgy tudja, hogy az igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény szerint H. István csak korlátozottan volt beszámítható a támadáskor.

A férfi ügyvédje a lapnak azt mondta, ügyfele úgynevezett „abortív kóros ittasság állapotában szenvedett”. Ez a tudatzavaros állapot pedig „súlyos fokban korlátozta abban, hogy a cselekménye társadalomra való veszélyességét és súlyát megítélje”.

Az ügyészség korábban azt közölte, a férfit akár 8 év börtönre is ítélhetik, a szakértői vélemény miatt azonban jelentősen enyhébb ítélhet várhat rá.

A fennálló elmeműködés időleges tudatzavarral járó kóros állapot, amely minőségileg különbözik a szokványos részegségtől, s átmeneti elmebetegségi állapotnak tekinthető. Erre tekintettel a büntetést korlátlan mértékben enyhíthetik. Bírói mérlegelés kérdése, hogy mi lesz a büntetés, akár a próbára bocsátás vagy a pénzbüntetés is elképzelhető, de nem valószínű

– mondta az ügyvéd.

Korábban többször is megírtuk: H. István október 14-én vasárnap az otthonától alig néhány száz méterre összeverte, és meg akarta erőszakolni Makai Viktóriát. A hétszeres magyar bajnok ultrafutónőt a férje közbeavatkozása mentette meg. Makai Viktória a Borsnak azt nyilatkozta, két hónapja történt már a támadás, de még mindig kettős látása van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top