Aktuális

Petárda robbant a zenész kezében – odalehet a karrierje

Citeraművész az a 17 éves lány, aki két ujját veszítette el a kezében felrobbant petárda miatt, három napja. További karrierje kérdéses.

Viktória népdalkörös zenésztársaival akarta kipróbálni az interneten rendelt petárdát, a gyórói könyvtár épülete mellett – írja a Blikk.

A robbanószer azonban még

eldobás előtt detonált a lány jobb kezében.

petárda győr moson sopron baleset

Kép forrása: police.hu

 Az orvosok azonnali, többórás műtéttel sem tudták megmenteni a jobb kezén lévő hüvelyk- és mutatóujját, mindkettőt amputálni kellett.

A baleset megviselte a lány barátait is, hiszen ők végignézték az egész tragédiát. Az ártatlan játéknak gondolt petárdázásból egyetlen pillanat alatt lett tragédia – mondta el egy helybéli. A helyszínelő rendőrök szerint a lány egy külföldi webáruházból rendelte a petárdákat. Lakásán több, hasonló pirotechnikai eszközt foglaltak le.

Petárdákhoz az internet segítségével

sajnos nagyon könnyen hozzá lehet jutni,

szabálytalanul. Aki nem bírja ki az állatokat és embereket egyaránt megviselő zajkeltés nélkül, az  csak kijelölt üzletekben vagy az ideiglenes árusítóhelyeken vásároljon hozzá eszközt – az legalább biztonságos. A petárdáknak már a birtoklása is szabálysértés, akár 150 ezer forintos büntetéssel is sújtható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top