Aktuális

50 méter magas sziklafalról mentették meg a szilveszteri tűzijáték elől menekülő kutyust

Videó is készült a nagyszabású mentésről.

Sziklafalak közé szorult kutyát mentettek Badacsonytomajon. A Tekla névre keresztelt magyar vizsla szilveszterkor szökött el otthonról, miután délután (!) megrémítette egy közeli tűzijátékozás. A gazdái látták, ahogyan a kutya átugrik a kerítésen, de az állat gyorsabb volt náluk, és nem tudtak a nyomára bukkanni.

A család két napon keresztül kereste az állatot, mire végre megtalálták a régi bazaltbányánál, egy ötven méter magas sziklafalon.

Az állatot Geiger Máté hivatásos tűzoltó, a Kővágóörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja, ipari alpinista és Sümegi Imre, alpintechnikai oktató vezetésével mentették meg január 3-án. A két tűzoltó felmászott a kutyához, majd egy ferde kötélpályán eresztették le az állatot a sziklafal lábához – írja a Veol.hu

A kutya megmentése hosszú órákon át folyt, az akciót a kutya gazdái gondosan dokumentálták a Facebookon. Még egy videó is készül arról, ahogyan a kutyust éppen leeresztik a kötélpályán. Az ijedségen kívül szerencsére semmi baja nem történt az állatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top