Aktuális

Ez lett a szabadulószoba-tragédia következménye

Egy szerencsétlenség kellett ahhoz, hogy kiderüljön: rengeteg szabadulószoba szabálytalanul működik Lengyelországban.

A lengyelországi Koszalinban működő szabadulószobában bekövetkezett, öt, egyaránt tizenöt éves lány életét követelő tűzeset után országszerte tartott ellenőrzések nyomán máris 13 szabadulószobát zártak be. Szombat délutánig 178 szabadulószobát ellenőriztek, ebből 129 nem felelt meg a törvényekben megszabott összes követelménynek, 16 esetben bírságot szabtak ki. Az ellenőrzés országszerte folytatódik.

A koszalini tragédia valószínűleg főleg azért következett be, mert nem volt biztosítva a helyiségben szórakozó személyek megfelelő evakuálása.

A rendőrök befejezték a helyszínelést a kiégett szabadulószobában. Még péntek este őrizetbe vették a szórakozóhely tulajdonosát, egy 28 éves, büntetlen előéletű férfit. A gyanúsítottat az ügyészség kihallgatja, amint a szabadulószoba alkalmazottját is, aki pénteken a helyszínen volt, súlyos égési sérüléseket szenvedett, és jelenleg kórházban ápolják.

A koszalini polgármester vasárnapra gyásznapot hirdetett.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top