Aktuális

Kiakadtak a szülők: szétültették a fekete és fehér gyerekeket Dél-Afrikában

Hosszú évekkel az apartheid bukása után még mindig diszkriminálják a fekete gyerekeket az afrikai országban.

Külön asztalhoz ültették a fekete és a fehér gyerekeket egy dél-afrikai óvodában – írja a Daily Mail. Az erről készült fotó komoly felhördülést keltett a szülők között.

Fotó: Daily Mail

A képet az intézmény WhatsApp-csoportjában osztották meg. A fotón az látható, hogy a fekete és fehér gyerekek külön asztalnál ülnek a Laerskool Schweizer-Reneke óvodában. Dél-Afrikában, ahol hosszú évtizedekig a feketéket negatívan diszkrimináló apartheid rendszer uralkodott, különösen nagy felháborodást keltett a fotó.

Egy névtelenül nyilatkozó szülő a sajtónak nyilatkozva azt mondta: „Ennek a napnak életem egyik legizgalmasabb napjának kellett volna lennie, de nem az lett. Fel vagyok háborodva.”

A fényképet nagyon sokan osztották meg a közösségi médiában. „Felháborító látni, hogy a fekete gyerekeket még most, ennyi évvel az apartheid bukása után is kiközösítik a dél-afrikai iskolákban” – írta egy jogvédő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top