Aktuális
Szponzorált tartalom

A nagy fogyás – Sikersztori a REX JAR FOOD alapítása mögött (x)

Cégünk megalakulásának kiindulópontja egy valódi gyakorlati tapasztalat. Kozma Viktor jelenlegi ügyvezető igazgató a saját bőrén tapasztalta meg, mennyit jelent egy egészen apró változtatás az étrenden. Korábbi 137 kg-os testsúlya mind fizikálisan, mind lelkileg megviselte. Mint a gasztronómia nagy rajongója az ízletes fogásokról semmiképp sem akart lemondani, így jött az ötlet egy igazán egyedi megoldáshoz. Rájött arra, hogy nem kell megfosztania magát a finom ételektől, mindössze a jó párosítást kell megtalálnia az egyes étkezések alkalmával. A mozgás fontosságát sem szabad lebecsülni, de a siker 75%-ban a táplálkozáson múlik.

Egy év alatt mindenféle önsanyargatás nélkül 35 kg-ot fogyott úgy, hogy az étrendjében ugyanúgy szerepelt a tészta, mint a saláta vagy a különböző sajtfélék. Az egész a megfelelő párosításon múlt, az eredmény pedig azért tartós, mert nem kell lemondania kedvelt ételeiről.

A módszer tudományos alapja az ún. jóllakottsági index (fullness factor). Logikus lenne azt mondanunk, hogy a fogyáshoz szükséges kalóriadeficit eléréséhez minél kevesebb kalóriát tartalmazó ételeket kell ennünk, és meg is van oldva a probléma, de ez korántsem igaz. Ezek az ételek javarészt hamar kiürülnek a gyomorból, így nem biztosítják a megfelelő telítettségérzetet. Kb. 20 évvel ezelőtt fedezték fel az ún. jóllakottsági indexet. Ennek alapján sorba lehet rendezni az ételeket annak függvényében, hogy mennyi ideig laksz jól tőlük. Maga a kutatás úgy zajlott, hogy a résztvevőknek egyenként 220 kcal értékben kellett fogyasztaniuk az élelmiszerekből, majd az azt követő 2 órában 15 percenként értékelniük kellett az éhségérzetüket. A skála 0–5-ig terjed. 1,8-as értéket kapott a fehér kenyér, 4,6-ot kapott a bab, 0,5-öt a vaj. Azt, hogy a skálán hol helyezkedik el egy étel, 2 tényező határozza meg: a rost és fehérje mennyisége, illetve a benne levő víz mennyisége.

A megfigyelések alapján a legjobb eredményt valamilyen sovány fehérje, komplex szénhidrát és magas víztartalmú zöldség párosítása eredményezi.

Ételeink nagy részét ezen elvek mentén alkottuk meg, ilyen például a rendkívül népszerű Kéksajtos BBQ csirkemell vagy a Narancsos csirkesalátánk.

https://www.rexjar.hu/

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top