Aktuális

Mit rejthet egy szőlőbirtok? Például egy pénzszállítótól ellopott 600 millió forintot

Hatszázmilliós sikkasztás elkövetőinek kalandos történetére tett pontot a Borsod-Abaúj-Zemplén Főügyészség. A pénz sorsát négyen próbálták uralni, de ahogy lenni szokott, a sok bába közt elveszett a gyerek.

Szövevényes sikkasztási ügyről ír a Borsod Online. Három férfi és egy nyugdíjazás közelében járó asszony vett részt a 2009-ben sikkasztott összeg elrejtésében és elköltésében. Bár közülük ketten csak 50-50 milliót kaptak, feladataik is jóval szerényebbek voltak, mint a főszervezőnek, akinek a fejében megszületett az ötlet, hogy a miskolci pénz- és értékszállítási cég alkalmazottjaként a tettek mezejére lépjen.

A szőlőben ásták el a pénz egy részét. Fotó: pexels.com

A pénzszállító cégnél dolgozó elkövető 600 millió forintot nyúlt le végül, majd Thaiföldre utazott, míg itthon maradt társa valutára váltotta a pénz nagyobb részét. 100 milliót egy házi kézi permetezőbe tettek és elástak egy szőlőskertbe, a pénz azonban nedvességet kapott és megrongálódott. Végül a bankjegyeket kiszárították, majd eljátszották sportfogadáson, míg a pénz másik részéből életbiztosítást kötöttek és autót vettek. 

Végül a sikkasztót elfogták a thai hatóságok és kiadták Magyarországnak, itt pedig jogerősen 7 és fél év börtönbüntetésre ítélték. A történet teljes felgöngyölítése után az ügyészség a társaira vagyonelkobzást, közügyektől való eltiltást és pénzbüntetést indítványozott – olvasható a boon.hu-n.

Szaniszló Edina és Patai Julianna – Centrál Médiaakadémia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top