Aktuális

Rossz helyre temették az elhunytat, kiborult a család

A szertartáson vette észre az idős asszony, hogy az elhunyt falubeli férfit, akinek a temetésére hivatalos volt, az ő évekkel ezelőtt megváltott sírhelyére helyezik örök nyugalomra.

Egy már megváltott és gondozott családi sírhelyre temettek el egy falubeli férfit Feldebrőn – számolt be a Tények. Az idős asszony, aki bérli a sírhelyet, azonnal panasszal fordult a helyi plébánoshoz, aki állítólag csak annyit mondott, hogy szomorú eset.

A család kétségbeesett. Kiderült, hogy a temetőgondnok hibázott, aki év eleje óta dolgozik a temetőben. „Azt mondták a Bélának, hogy ez a sírhely szabad, és ezt ásassa ki, de ő erőszakoskodott, és egy másik sírhelyet ásatott ki” – panaszolta az idős asszony, aki 8 éve gondozta a sírhelyet. Virágokkal ültette be, több ezer forintot költött rá. Lánya azt szeretné, ha kárpótolnák édesanyját 8 évnyi kárba veszett munkájáért, 50 ezer forintot reálisnak tartana erre. A Tények úgy tudja, jóval kevesebbet ajánlottak a családnak.

A gondnok állítja, nem volt helyismerete, a hó pedig belepte a sírhelyet, ez megtévesztette őt. A hibát elismeri, de mint mondja, a sírhely meg volt váltva, halott nem volt benne, megjelölve nem volt a sírhely. 

A család nem akarja a helyükre temetett férfi kihantolását, ők egy új sírhelyet szeretnének és anyagi kárpótlást, valamint azt, hogy kérjenek tőlük bocsánatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top