Aktuális

Nevelőapja szerint valaki bújtathatja az eltűnt magyar színésznőt

A 16 éves, súlyosan beteg Moldován Kató több mint három hete tűnt el otthonról.

Nevelőapja szerint valaki segíthetett megszökni a három hete eltűnt Moldován Katónak – írja a Blikk. „Egyedül nem mehetett el, valaki bújtatja” – mondta a lapnak a férfi.

A kivégzés című, díjnyertes filmből ismert albínó színésznőnek rohamosan romlik a látása, napokon belül teljesen megvakulhat. Kétéves volt, amikor a férfi örökbe fogadta, majd miután kiderült, hogy felmenői miatt román állampolgár, Erdélybe került a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz. Súlyos betegsége miatt tért vissza megint Magyarországra.

„Sokat titkolózott előttem, azt is csak később tudtam meg, hogy volt egy barátja a vakok intézetében. Félek tőle, hogy telebeszélték a fejét, ezért tűnt el. Nem kizárt, hogy valaki bújtatja, hiszen egyedül szinte biztos, hogy nem lenne meg” – panaszkodott a nevelőapa.

A 16 éves lányt eltűnése óta sem telefonon, sem interneten nem tudják elérni, a Facebook-oldalát is törölte. „Kató csak ideiglenesen volt Magyarországon, egy héttel az eltűnése után vissza kellett volna térnie Romániába, hiszen 16 éves kora miatt a gyámságát még mindig a dévai alapítvány látja el” – mondja a férfi.

A lap  szeretett volna az alapítvány munkatársaival is beszélni, de ők nem akartak nyilatkozni. A rendőrség továbbra is eltűntként tartja számon, de ennél többet egyelőre ők sem mondtak. A Blikk úgy tudja, hogy már több embert kihallgattak a lány eltűnése kapcsán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top