Aktuális

Index: megégett két mátészalkai tűzoltó a rossz ruha miatt

A lap szerint a katasztrófavédelem hírzárlatot rendelt el.

Az Index több, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy szilveszter napján két mátészalkai tűzoltó megégett, miközben kimentettek egy embert a tűzből a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Győrteleken.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Alexander Becher)

A szolgálatparancsnok állítólag komolyabban megsérült, ő hetekig táppénzen volt, míg társa csak enyhébb, bőrpírszerű sérülést szenvedett. A lap úgy tudja, hogy a bajt az új, rossz minőségű védőruha okozta.

Az Indexnek korábban egy másik forrás azt nyilatkozta, hogy „a ruhák sok esetben nem tűzállóak, régiek, cseréjükre nincs keret”, és a jelek szerint az új felszerelés sem véd rendesen.

A lap az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot is megkereste az ügyben, amely csak annyit válaszolt, hogy „az elmúlt napokban” nem volt ilyen tűzeset. Úgy tudják, a vezetők hírzárlatot rendeltek el, és megfenyegették a dolgozókat, hogy ha valaki kiszivárogtatja a hírt, kirúgják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top